Inredning för nyckelfärdigt hus

Inredning för nyckelfärdiga fritidshus hus

Bra förvaring, vackra naturmaterial, härliga stämningshöjare, god doft och mycket mer får du till en extra trivsamt nyckelfärdigt hus. Det gäller att satsa på inredningen så att den är genomtänkt och anpassad för just dig och ditt hus.

Inred ditt nyckelfärdiga hus så att den blir så praktisk som möjligt, samtidigt som den blir mysig och avkopplande att vistas i. Här ger vi smarta tips om hur du går tillväga.

Inspiration – så inreder du

Se till att skapa en kontrast till ditt vardagsboende, fritidshusets inredning får gärna vara enkel. Men det betyder inte att det inte ska vara mysigt och fint på ditt landställe – tvärtom. Ta in personliga influenser, praktisk förvaring och vackra hållbara naturmaterial.

Naturmaterial och smart förvaring

Naturmaterial är vackert, hållbart och är bättre för hälsa och natur. Dessutom passar det väldigt bra på just landstället. Se till att byta ut det mesta i ditt nyckelfärdiga hus successivt mot naturmaterial. Ha träspont, måla med rena färger eller tapetsera, ha sten som hallgolv och klinker i badrum, trätrösklar och så vidare. Undvik laminat, plast och andra konstgjorda material, de utsöndrar partiklar och ämnen som inte är bra för oss på lång sikt.

Satsa även på bra förvaring, nyckelfärdiga fritidshus är ofta mindre i storlek och ska stundtals rymma många personer och mycket saker. Därför är förvaring A och O, det säger sig självt. Dessutom är förvaring bra för att slippa städa lika mycket. Täta skåp, lådor garderober och vitrinskåp håller dammet ute. Om du säsongsförvarar saker i fritidshus, placera ut cederträblock och lavendel för att hålla skadedjur borta från textilier. Förvara alltid matvaror i täta glas- eller plåtburkar.

Möbler - Nyckelfärdigt fritidshus

Möbler som passar

Ofta används gamla avlagda möbler, arvegods eller loppisfynd i fritidshuset, och det är superbra. Om du känner att möblemanget i stugan inte är komplett så kan du ta del av följande tips, både för komfort och praktikalitet:

  • Köp in många sittplatser. Här är bänkar, fällstolar, pallar, kuddar, sittpuffar och liknande superbra att ha. Bäst är om de dessutom är lätta att stuva undan och förvara.
  • Köp ett utdragbart bord. Bra är att ha ett matbord som du kan ha både som stort och litet. Ett klaffbord eller utdragbart bord är perfekt och går att anpassa efter hur många ni är på landstället.
  • Köp in bra madrasser för sängar. Sömn är viktigt, inte minst på semestern. Se till att satsa på bra och sköna madrasser, att sova på en pysande luftmadrass eller på en gammal madrass är inte skoj. Tagelmadrasser angrips inte av skadedjur och håller därför länge.
  • Försök ta bort överflödiga möbler. Detta är ett vanligt misstag, oftast behöver man mindre än man tror. Så skippa den där otympliga fåtöljen eller sideboarden som inte fyller någon funktion mer än som förvaring för nycklar.

Textilier för nyckelfärdigt fritidshus

När det kommer till textilier så gäller det överlag att förvara rena textilier på dolda platser, annars dras skadedjur till dem. När det kommer till att inredning för ditt nyckelfärdiga fritidshus så är trasmattor och sisalmattor snygga, tåliga och lätta att tvätta. Satsa på skira, vackra gardiner i ljusa färger. Linne och lager på lager är supersnyggt och smart när det drar från fönstren. Köp handdukar och lakan i naturmaterial för bästa feeling.

Belysning och myskänsla

Sist men inte minst så är det viktigt att få till myskänslan i din nyckelfärdiga fritidshus inredning. Placera ut många smålampor med varmt ljus i stugan och ha gärna solcellslampor både ute och i fönster. Ta bort all belysning med kallt ljus. Om du har en öppen spis som du vill använda, eller vill bygga en rekommenderar vi dig att göra det. Det är mysigt och dessutom energieffektivt. Var dock mycket noga med brandsäkerheten.

Belysning för nyckelfärdiga husMysig känsla handlar inte bara om belysning, utan också om doft. Många stugor och hus har den där unkna nyckelfärdiga husdoften. Men faktum är att den enkelt går att få bort. Köp en luftrenare med ozon att dra fram när lukten smyger sig på.