A generic thing (something that doesn’t fit in the previous definitions.

Möbel

En möbel är en produkt som är avsedd för inredning (möblering) av utrymmen inom- eller utomhus, där den kan fungera som avlastningyta, sitt- och liggplats för människor och sällskapsdjur, lagring, med mera. Möbler och inredning för offentlig miljö, tillverkas ofta av företag som specialiserat sig på dessa miljöer. Offentlig miljö ställer ofta speciella krav på möblerna, såsom tålighet och slitstyrka. Den som formger möbler kallas möbeldesigner eller möbelarkitekt.

Fönster

Ett fönster är en öppning i vägg, dörr eller tak, som oftast är täckt med glas, och som inte används som dörr. Ett fönster har flera funktioner: ljus, sikt, ventilation, värme- och ljudisolering. Utformningen av fönster har en central roll inom arkitekturen och byggnadskonsten. Glasade fönster kan vara gjorda i valsat planglas, floatglas eller infattat glas. Ett infattat glasfönster har en gjuten blyinfattning, blylistinfatting eller är kopparfolielött av typ tiffanyteknik.

Spis

Spis är en hushållsmaskin för matlagning, bakning och liknande. De kan bland annat drivas med ved, koks, stadsgas och elektricitet.

Fritidshus

Ett fritidshus är vanligtvis ett litet hus. Ofta är fritidshusen av en äldre variant. I modern användning är en fritidshuset vanligtvis en blygsam, ofta mysig bostad, vanligtvis i lantlig eller semi-landsbygd.

Fritidshus finns i många kulturer under olika namn. I vissa länder (t.ex. Skandinavien, Baltikum och Ryssland) har termen “fritidshus” lokala synonymer: På finska mökki, på estniska suvila, i svenska fritidshus, på norska Hytte (från tyska ordet Hütte), på slovakiska chalupa, på ryska дача (dacha, som kan referera till en semester / sommarstuga, ofta belägen nära en vattenkälla).
Historian bakom fritidshuset
Ursprungligen på medeltiden höll fritidshuset jordbruksarbetare och deras familjer. Således var fritidshusen mindre bondeenheter (större bondeenheter kallas hus). Under den tidiga perioden skulle en dokumentär referens till en fritidshus oftast betyda, inte en liten fristående bostad som idag, men en komplett bondgård och gård (om än en liten).

Senare kan “fritidshus” också ha betecknat ett småhus bestående av hus, uthus och stödjande jordbruksmark eller skog. En fritidshus, i den här meningen, skulle typiskt innefatta bara några hektar betade mark. Exempel på denna typ inkluderade den walisiska Tŷen unnos eller “house in a night”, byggd av squatters på en tomt som definieras av ett öxtslag från varje hörn av fastigheten. Mycket senare, från omkring 1700-talet och framåt, ledde utvecklingen av industrin till utvecklingen av vävarnas stugor och minershytter.

I England och Wales är den juridiska definitionen av en fritidshus ett litet hus eller bostad utan land.  Ursprungligen enligt en elisabethansk stadga, måste fritidshus byggas med minst 4 hektar (0,02 km2, 0,01 kvm) mark.  Traditionellt skulle ägaren av fritidshus och den små anläggningen vara känd som en cottager. I Domesday Book hänvisades de till Coterelli. På walisiska är en fritidshus känd som bwthyn och dess invånare preswlydd.  I Skottland och delar av norra England skulle motsvarigheten till cottager vara crofter och termen för byggnaden och dess mark skulle vara croft.

Under åren har olika parlamentariska lagar tagit bort berättarens rätt att hålla mark. Enligt John och Barbara Hammond i sin bok The Village Laborer, före lagen om skyddsåtgärder var bondaren jordbruksarbetare med jord, och efter lagen om skyddsåtgärder var bondaren jordbrukare utan land.